Baconlindad kyckling med dragonsås - LCHF
Kyckling
3-4st kycklingfiléer(tinade)
2-3paket bacon
Dijonsenap
Sås
Creme fraishe
Vispgrädde
50g cream cheese
Kycklingfond
Torkad dragon
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200grader. Dela kycklingenfiléerna på mitten(på längden). Linda in i bacon(ca 3baconskivor till varje kycklingdel). Salta, peppra och bred på dijonsenap. Lägg på en plåt/ugnsäker form. Sätt i en termometersticka i en av filéerna och ställ in i ugnen. Kycklingen är klar vid 72grader.
Vispa ihop alla ingredienser till såsen och koka upp. Låt sedan puttra en stund på låg värme. Jag brukar tillsätta dragonen på slutet. Salta & peppra efter smak.
Servera med en god sallad eller varför inte t ex blomkålsmos.
Kommentarer
Trackback