Korvstroganoff á la turkey

 Korvstroganoff är så jävla underskattat, för det e så sjuuukt gott! Och är man inget fan av falukorv så finns det faktiskt kalkonkorv som är motsvarande falukorv men med mycket högre kötthalt och smakar dessutom "fräschare".
 
Let's laga lite mat då,
 
400-500g kalkonkorv 64% kötthalt
2st gul lök
2,5dl milda matlagningsgrädde 4% fett
½dl vatten
2msk tomatpuré
en skvätt soja
salt & peppar
 
Skär korven i önskade bitar och fräsa i olja/smör i en stekpanna med höga kanter. I med finhackad lök, fräs en stund till. Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, tomatpuré & soja. Koka upp, låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar och ev. annat. Denna gång hade jag även i lite stark tacosalsa. Servera med en god rejäl sallad eller stek finriven vitkål.
 
Tips!
Felix tomatketchup med Stevia. Näringinnehållet är som dag och natt jämfört med vanlig ketchup. 
Rekommenderar starkt!
 
Bon apetit!
 
 
 
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback