Fix-o-trix

Idag vart de lååång sovmorgon, Calle väckte mig och Sandra vid 12 och då vart de tacosallad till lunch innan sandra tog tåget hem till Uppsala efter två helt underbara dagar. Vill ha henne här jäääämt ju som när vi va små!
 
Jag stannade till på coop på vägen hem och hämtade ut ett par paket. Calle har beställt lite fina grejjor och idag kom en av dom, en jättefin väggtext. Så vi högg in på den på en gång, vilket jävlahlevet alltså, men nu sitter den så fint på väggen! 
 
 
Annars så är allt som vanligt, jobb 16-19, hem och äta, vila lite, gym kl 22, mys och sova! - trivs <3
~ surviving ~


 
 new in, fab! - fynd!



KÄR!

Sitter och kollar efter ny vinterjacka, och jag hittade precis drömjackan.....
 
Perfektion!
 
 



Karlstad

Förra helgen så var jag, Calle och svärföräldrarna iväg till Karlstad för att träffa en del av släkten och fira Calle's kusin Robert som fyllde 40år.
 
En riktigt bra helg med massa mys och övernattning hos Peter(C's morbror) och Anki och sen 40årsfest på lördagkvällen med släkt och vänner. Jag, svärmor Maria och Anki avslutade lördagsnatten med ett långt och skönt bubbelbad i jacuzzin, riiiktigt gött!
 
Bilresa mot Karlstad, Calle in sleepmode som vanligt!
 

Mätta hungriga magar på Max oxh gosa lite med kissekatten!


Förfest i jacuzzin!

Sötaste svärfar med välstylad frisyr!

Peter presenterade våran födelsedagspresent till Robban väldigt kreativt! Medlemsavgift och anmälningsavgift till Engelbrektsloppet, tumme upp!
 
Tack alla góa människor för en toppenhelg!



Glögg

Idag har jag varit till Måns Ols och ätit lunch med Calle och Sandra, dundermysigt! Efter det tog vi en sväng förbi ICA och handlade lite, och då hittade vi massvis med roliga glöggsorter. Så vi köpte tre olika som ska bli superspännande att smaka på! Ska förbi systemet och köpa lite starkare glöggsorter någon dag också, göttt!
 
 
 
Nu ska jag jobba vidare och sen tagga för gym med bästaaste Sandra idag igen, faaaan va våra småstjärtar smärtar idag då, toookbra rumppass igår!
 



Lussebullar

LCHF Lussebullar
 
 
Du behöver:
 
4ägg + 1 gula
2msk sötning
50g smält smör
1dl grädde
1dl kokosnötsmjöl
4msk fiberhusk
2tsk bakpulver
1påse saffran (0,5g)
1äggvita för pensling
 
Do like this:
Vispa ägg och sötning suuuperfluffigt. Häll i smält smör, saffran och grädde, vispa ihop. Blanda övriga ingredienser och blanda i. Låt degen vila minst 5minuter.
Baka utt till 10st lussekatter, pensla med äggvita.
Grädda mitt i ugnen på 175grader i 15minuter.
Redo att mumsa i sig!
 
 
Lussa lugnt!
 



Rumpdag!

Sitter i receptionen på gymmet och jobbar lite. Slutar alldeles strax så då äre hemgång och middag med min kära C! Sen tagga till för gympass med hela gänget.
 
Idag ska även Sandra med och träna, så vi ska kötta rumpa och mage. Kan behövas, min stackars rumpa alltså. Men den börjar äntligen ta form nu och är liiiite putig iallafall haha, men med platt-röv-géner så tar de sin lilla tid! Så det är bara att kämpa på och ha tålamod, de kan ju inte va helt omöjligt!
 
 
 
Ska även prova baka LCHF lussebullar efter middagen idag om jag hinner innan gymmet, så slänger upp resultat och recept ikväll på de isåfall!
 
Puss och kram!
 
 



Home

<3
 



Eyeglasses

Efter en synundersökning som visade att min syn är hemsk, så har jag nu fått fina guldiga glasögon av min bästa älskade sambo! 
Jag ser helt plötsligt hur bra som helst, underbar känsla. Förstår inte hur jag har klarat mig utan tidigare, haha herregud! Men nu sitter dom på plats iallafall, toppen!
 



Chai Latte

Nu när det börjar bli både mörkt, kallt och jävligt ute så finns det inget bättre än att sitta inne i soffan under en filt med massa tända ljus och en riktigt god chai latte! Påminner även väldigt mycket om julen med kardemumma i, mhmmm underbart!
 
Såhär gör jag min hemmagjorda chai latte:

Du behöver:
(2 stora koppar)

4dl vatten
4dl mjölk
2st påsar Twinings Indian Chai (Funkar med vanligt svart te)
Vaniljpulver(inte vaniljsocker)
Kardemumma
Kanelstång
Kryddnejlikor
Malen kanel
 
Koka upp vatten tillsammans med tepåsarna, en kanelstång, kardemumma och 2-4 kryddnejlikor, koka i 5-10minuter. Värm upp mjölk tillsammans med vaniljpulver. Vispa mjölken hårt så det blir skum. Häll upp hälften av vattnet och hälften av mjölken i ett par koppar, pudra på malen kanel och avnjuuuut! 
 



Tillsammans mot cancer

Ikväll har jag varit med min kära Ebba, vi har kollat på cancergalan, fällt tårar och skänkt ett varsit bidrag. Hemska jävla sjukdom!
 
Hemmagjord chai latte och fika, namnam! (jag har inte julpyntat än, även fast jag har en tomte på bordet haha.)
 
Edvin Berg gick på musikgymnasiet Rytmus och drömde om att bli musiker. Tyvärr fick Edvin aldrig uppleva sina drömmar. Våren 2012 fick han diagnosen akut lymfatisk leukemi och den 12 augusti samma år gick Edvin bort, endast 18 år gammal. Idolerna har fått färdigställa låten I will be here som Edvin har skrivit, och hedra honom och föra hans dröm om att beröra människor med musiken vidare. Alla intäkter går direkt till Cancerfonden
 



Finally

Såådääärååå!

Nu har vi äntligen fått internet, Salanet var inte dom snabbaste inte. Men men, nu äre fullt ös på routern äntligen!
 
Såå, nu körvi! Blogg on.
 
 
 
 



Internet

Denna vecka får vi äntligen vårat internet, så snart blir det full rulle här igen! 

Pusss



Lovlies

Har somsagt hunnit med en massa kul grejjer under tiden jag inte kunnat blogga, men det är så svårt att skriva om i efterhand, så de orkar jag inte med.
 
Däremot så hade jag en tokbra kväll med mina fina tjejer och Robin i lördags. Först middag hos mig och sen fest och utgång. Ni är guld!
 
Underbar bakismat i sängen, inte helt fel!



Hallongröt

Nu har jag vart hemsk på att uppdatera här, men så blire lätt när man flyttar. Men det är är såå tråkigt för har ju gjort en massa skoj som jag vill kunna kolla tillbaka och läsa om sen.
 
Men men, idag var jag och Calle iallafall iväg och fixade internet äntligen, superduperbra internet till och med och det var endast "ett par dagar" leveranstid, så förmodligen så har vi internet till helgen. Så nu jäklar ska jag orka blogga som vanligt igen. Vi ninjade Calles brorsas internet i början, men de ville han ju ha tillbaka sen när han kom hem såklart :)
 
Tänkte iallafall ge alla ett helt gudomligt frukosttips!
 
Hallongröt, so simple!
 
1 portion
Du behöver:
 
1dl fiberberikade havregryn
2dl vatten
lite salt
1dl frysta hallon
 
Blanda allt i en kastrull, koka upp och låt "sjuda" tills önskad konsistens, klaaart! 
Jag åt min gröt tillsammans med lite lättmjölk och en klick lågkalori äppelmos, så underbart gott!

Kör hårt och ha en dunderbra dag, puss!
 
 



Alla älskar frallor

Hej godingar!

Jag och Calle satt och kollade på "Hela Sverige bakar" igårkväll, så hade dom utmaning "bröd". OM vi vart sugna. Vi ville äta allt bröd i hela världen. Men de är ju bara att fetglömma!
 
Så idag kom Calle på den braiga idén att baka eget bröd, eftersom jag ändå älskar att baka och inte hara gjort de sen vi flyttade. Så jag bakade frukostfrallor á la LCHF, och de vart så gaaalet gott! Rekommenderar ALLA att prova! Så nu jäklar ska jag börja baka igen!

LCHF frukostfrallor
 
Detta behöver du:
12 stora ägg 
50g smält smör
1,5 dl kokosmjöl
3 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl dingelflingor
1 dl solroskärnor
½dl pumpakärnor
 
Gör såhär:
Vispa äggen poröst med elvisp och häll i det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna, blanda sedan allting till en smet. Låt smeten/degen svälla minst 15 min.

Stjälp upp degen på bakbord, se till att fukta underlaget med vatten. Blöt händerna ordentligt med vatten och dela degen till 10 bitar som du formar till runda bullar.

Lägg frallorna på plåt med bakplåtspapper och strö över solroskärnor.  Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter.

 

TADAAAA, så har du färska och underbara frallor som du kan äta med gott samvete!

Puss och kram!