Hormonkaos

Här var det inaktivt minsann. Har inte gjort så mycket denna vecka så har inte direkt haft någonting att skriva om eller lust att skriva. Det är något pågående hormonkrig i min kropp just nu som är väldigt svårt att hantera. Ena sekunden superglad, andra sekunden gråter jag utan anledning och sen helt plötsligt kan jag bli lack på minsta lilla skitsak. Det är verkligen helt sjukt hur hormoner kan påverka din sinnesstämning, vissa dagar önskar man att man kunde få byta kropp en stund. Men det går väl över så småningom, det är bara att leva ut stormen. 
 
I helgen blir det iallafall en massa skoj! Imorgon ska jag först på julfest med jobbet, lite julklappsbyte osv. Sen smiter jag hem lite tidigt för vi får finbesök från Gävle av Roy & Josefin. Sen på lördag är det Stockholm som gäller för Horse Show med moster, mamma & kusin, awesome!
 
Nu ska jag jobba klart här till kl 19 och sen hem och inta soffan resten av kvällen!
 



The fire




Chill

Ligger i soffan och kollar Johan Falk, har legat här hela dagen typ. Spelar lite ps3 varvat med tv-program, rätt skönt! 

Har varit barnvakt hela helgen åt min älskade kusin, men idag åkte hon hem. Så nu vart det tomt och ensamt här igen, men imorrn kväll kommer iallafall hjärtat mitt hem!

Igår var vi på Gustavsviksbadet i Örebro, Sandra och hennes småsyskon hängde på också och vi hade riiktigt roligt! Vart dock blåslagen av allt härj, men de vare värt!





Earporn

 



F-day

Fyfan vilken skön dag! Tänk om jag bara orkade pallra mig upp vid 9 varje dag, vad mycket jag skulle hinna med. 
 
Som sagt, uppklivning ca kl 9. Insåg att vi hade en hel del tvätt, så istället för att tvätta i lägenheten som vi vanligtvis gör så bokade jag tvättid 10-13 nere i tvättstugan, så mycket smidigare när man har ett berg att beta av. Så nu är det gjort! Har även hunnit med att dammsuga, våttorka golv och damma av hela lägenheten, så nu skiner de så rent här hemma! 

Jag har även hunnit förbi jobbet en sväng och fixa lite pappersarbete och efter det passade jag även på att cykla en sväng. Helt underbart väder idag!
 
Ikväll ska jag äta middag hos mormor och hämta min kusin. Sen hem till Sala för myskväll med Ebba och Sandra. Och imorgon ska jag ta med min lilla kusin till Gustavsviksbadet i Örebro, såå jävla kul! Sandra och hennes småsyskon ska förhoppningsvis oxå med, så det blir tokmysigt!
 
Hoppas alla får en underbar helg!
 
 



Korvstroganoff á la turkey

 Korvstroganoff är så jävla underskattat, för det e så sjuuukt gott! Och är man inget fan av falukorv så finns det faktiskt kalkonkorv som är motsvarande falukorv men med mycket högre kötthalt och smakar dessutom "fräschare".
 
Let's laga lite mat då,
 
400-500g kalkonkorv 64% kötthalt
2st gul lök
2,5dl milda matlagningsgrädde 4% fett
½dl vatten
2msk tomatpuré
en skvätt soja
salt & peppar
 
Skär korven i önskade bitar och fräsa i olja/smör i en stekpanna med höga kanter. I med finhackad lök, fräs en stund till. Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, tomatpuré & soja. Koka upp, låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar och ev. annat. Denna gång hade jag även i lite stark tacosalsa. Servera med en god rejäl sallad eller stek finriven vitkål.
 
Tips!
Felix tomatketchup med Stevia. Näringinnehållet är som dag och natt jämfört med vanlig ketchup. 
Rekommenderar starkt!
 
Bon apetit!
 
 
 
 



Julen smyger

sig på här hemma! Har aldrig varit så tidig med julprylar, men kan inte låta bli. Det är ju så mysigt, så har börjat lite smått, men det blir nog inte så mycket mer heller, tror jag.
 
Vårat kära hem!
 
ps. ny tv skall införskaffas, hehe!
Åh här vi mig, goddaaagens!
 



Mördande

GOTT!
Sitter på jobbet och höll på åh svälta ihjäl, så sprang ner till apoteket som ligger i lokalen under och köpte en proteinbar, farligt god!



Abs-workout

Total abs, typ  
 
Jagger & Barden vet hur man gör!
hahahahahahaha



Mysdag

Idag lucnhade jag först med Calle innan han gled iväg på jobb. Sen vidare hem till mormor och morfar där Sanna och hennes fina illla dotter Vera var på besök. Körde sedan mormor till affären innan jag begav mig hem till Sala igen för jobb.
 
Hur söt får man va egentligen, gófia :)



iPhone trasig=ingen bloggning

Dålig uppdatering pga av trasig telefon=inga bilder osv.
 
Men nu är den hel igen, det tackar vi Daniel Ragnarsson för, igen! Jag borde inte få ha mobiltelefon...
 
Helgen var helt supermysig och underbar! Jag och Calle åkte upp till mamma och pappa tillsammans med bror och hans tjej. Vart utbjudna på mat lördagkväll och på söndagen så hjälpte vi till med lite grejjor inför vintern. En riktigt mysig helg, hade verkligen saknat min älskade föräldrar såå mycket!
 



Vem vill inte ha

handtvål som luktar JUUUUUL
 



Love

När man jobbar förmiddagar på Bring och em/kväll på gymmet så är det väldigt tacksamt att ha en underbar sambo som ser till att maten står färdig när man kommer hem, bara att hugga in!
 
 
 



Waaaaaatch

Kvällsfix med älskling:
Klocka i köket
 

Ser dock jävligt mycket rörigare ut på bild



Onsdagsmysis

 
Min älskade sambo står även åh gör iordning lite chaité, gött!



American bananapancakes

 
1 Ägg
1 Banan

1 msk kokosflingor
1 krm Bakpulver
En nypa salt

Mosa bananen och vispa ihop med ägget. Rör ner ner kokos, bakpulver och lite salt. Stek i lite olja eller smör i en panna!

Servera med bär, kvarg, lågkalorisylt eller valfritt!

Rockin breakie!

 

 

 



Rotmos

Dagens middag, rotmos och köttkorv!
 
 
En maträtt jag inte ätit på vääääldigt länge och som jag heller aldrig har tillagat själv utan endast ätit hos mamma och pappa. Men det vart riktigt jäkla gott alltså, mhmmm! Hade väl dock helst haft julkorv till, men de säljs inte ännu.
 
Detta behöver du: 
  • 1 stor kålrot
  • 2 morötter
  • 6 medelstora potatisar
  • 8 dl vatten med 2st grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • 5 vitpepparkorn och kryddpepparkorn
  • 1 - 1 1/2 msk smör eller margarin
  • salt
  • svartpeppar
 
Och såhär gjorde jag:
  1. Skala kålrot, morot och potatis och skär i bitar.
  2. Koka upp vatten med buljong, salt och pepparkorn. Lägg i kål- och morotsbitarna. Låt koka ca 20 minuter. Lägg i potatisbitarna och låt allting koka mjukt.
  3. Häll av spadet och mosa allting, jag använde elvisp. Späd med lite av kokspadet och lägg i en smörklick. Smaka av, jag öste i salt för att få fram mycket smak.
Smalig måltid!
 



Fodervärd sökes

Jag har nuförtiden rätt så många läsare här varje dag, så jag antar att det säkert är några som håller på med hästar.
 
Min gamla D-ponny som nu varit hos samma ryttare i 6år behöver nu lämnas ut på foder då ryttarinnan blivit för gammal för ponny. Så därför söker vi nu fodervärd åt honom. Han är en fantastisk gó liten D-ponnyvalack född -94. Vinster & placeringar LB hopp, 68% LB dressyr, vinst P90 fälttävlan, samt startat 3st lagSM fälttävlan med goda resultat. Söker tuff liten ryttare som vill tävla de lägre klasserna eller bara rida ute i skog och mark. Snäll i all hantering!
 
Kommentera här under eller maila [email protected] vid intresse!
 
Hamnar han i uppland/västmanland så finns jag i närheten och kan hjälpa till med träning/ridning/skötsel vid behov.
 En ponny med ett hjärta av guld!
 
 
 



Bebismys

Har haft finbesök  från Norrköping av Caroline och hennes underbara 4månader gamla son Emil här hela dagen. Vi har fikat, lunchat och myst en massor! Det är 3-4år sen vi sågs senast, och det får absolut inte gå så lång tid till nästa gång vi ses! Caroline som bodde hos oss när vi var yngre är som en syster till mig <3
 
Så himla fin <3



Animals

Har precis betat av ett par filmer hemma i soffan och druckit mandarin té i mängder, såå goosigt! Men nu äre dags att sova lite, har en hel del att grejja med imorgon.
 
Helgen i Uppsala hos Sandra har varit heeeelt galet rolig! BJ i fredags och Saluhallen i lördags, och därimellan en massa mys! 
 
ego.
 
 
 



Tuppsala

Skepp o'hoy alla monsterdiggare!
 
Är i Uppsala nu hos Sandra, ligger och slöar med min bakfylla i sängen. Hade en riktigt tokrolig utekväll igår!

Började med middag hos Sandra sen utgång på Birger Jarl, mötte upp min älskade bror också. En riktigt härjig kväll, såå kul :)
 
 Invigde min nya fina klänning som min älskade svärmor köpt åt mig i New York <3

 
 
Nu ska vi tagga om och påt igen bah, wöööööP!



Early

Andra dagen i rad jag lyckas kravla mig upp vid 8:30. Men idag var de fan så tungt, uuhhh! Men börjar jobba kl 10 på Bring och ville hinna med lite saker. För ikväll bär det av mot Uppsala för en hel helg så min älskade Sandra, wooopa!
 
Inte så lockande att kliva upp...
 
 



Blek?

Nu har vi bytt rör i samtliga solarium på Sala Sol, så nu kan alla som känner sig bleka komma och steka!
 
 
 
 
 



Simple salmon

Dagens middag vart en varm laxröra tillsammans med sallad, hur enkelt och gott som helst!
 
 
Nu ska jag bara minnas vad jag hade i....
 
Till 2portioner behöver man:
 
1 laxfilé
Arla Minifraiche 5% fetthalt (här kan man ju välja själv vad man vill använda)
1 mogen tomat
2 färska champinjoner
Purjolök (valfri mängd)
Salt & peppar
Valfri buljong (jag hade bara grönsaksbuljong och de funkade utmärkt!)
 
Eftersom jag hade färdig ugnslagad lax så hade jag i den allra sist, men använder man rå lax så lär man steka på den lite först, och ah ni fattar.
 
Do like this:
 
I med creme fraiche i en kastrull eller vad man du vill använda. 
Skär tomat, champinjoner och purjolök och släng i kastrullen, koka upp och krydda med salt, peppar och i med en halv buljongtärning. Skär laxen och släng i, låt sjuda några minuter så laxen blir varm. (Som sagt, använder man rå lax så får man ju göra lite annorlunda än såhär.)



Mys

Goddagens kära vänner!
 
Sitter på jobbet och dricker en celsius i vanlig ordning och kommer förmodligen vara lite pigg när jag kommer hem sen så man orkar hålla sig vaken för lite träning vid 22.
 
 
Idag gick jag upp tidigt (08:30, haha), käkade god frukost och låg i soffan och slöade ett par timmar. Sen gjorde jag ett ryck och genomstädade hela lägenheten. Brukar göra detta på fredagar, men imorrn ska jag till världens bästa Sandra i Uppsala hela helgen, kommer bli så otroligt kul!
 
Kanske ska börja gå upp lite tidigare än 11 haha, riktigt mysigt!
 

Efter jobbet ska jag göra nån typ super EPIC laxröra, har ett par laxfiléer som behöver ätas upp. Får se om det blir en varm eller kall. Återkommer med recept senare ikväll så får vi se vad det blev för nåt skoj!
 



Smile

 
life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain
<3



Honungsbanan med vaniljfluff


 
 
Du behöver:
 
1 banan
Honung
1 äggvita
Kvarg (valfri, jag använde lättkvarg)
Vaniljpulver
ev. sötning
 
Börja göra vaniljfluffet. Vispa äggvitan tills den e fluffig. I med kvarg och vaniljpulver, sötning också om man önskar det. Vispa ihop snabbt och ställ i in kylen så länge. Dela en banan i 4 platta delar, smörj in med honung(välj själv hur mycket/lite) stek på medelvärme tills dom är mjuka och varma. Sen äre bara att mumsa tillsammans med vaniljfluffet!
 



Halloween

Tokhärlig halloweenhelg med världens finaste människor! 
 
Orkar inte skriva en massa, den va helt enkelt guld, lägger en liten bildbomb istället!
 
 



Barty

Godmorgon! 

Mobilbloggar lite. Vaknade precis, kommer lätt somna om snart!

Hade vääärldens skönaste kväll igår! De kom över en massa underbara vänner, drack vin och sen slutade vi på statt haha, dedär stället är inte mycket åh hurra för!

Men hade helt sjuuukt trevligt ändå! 

Jag, Calle och hans fina syskon som jag älskar inifrån och ut <3



Morgonlyx

Ligger och myser, blev precis väckt med frukost på sängen av världens finaste kille, och sova ut fick man göra också, helt underbart! Nu är man bra taggad och uppladdad inför dagens uppdrag minsann!
 Trevlig fredag mina kära vänner!